καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις    επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events


Εγκαίνια έκθεσης

Έλενα Κωνσταντινοπούλου
Μαρίνα Μπογονικολού
2-
design ... and other
open studio

7 Σεπτεμβρίου - 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Γκαλερί Cube,  ξεκινάει το πρόγραμμά της μετά το καλοκαίρι με την έκθεση design  open studio” από την ομάδα 2-design and other (Έλενα Κωνσταντινοπούλου και Μαρίνα Μπογονικολού).
Η ομάδα 2-
design and other μας περιγράφει τη δουλειά της:

Η ομάδα "2designand-other" επιδιώκει να χρησιμοποιεί τη φαντασία & τη δημιουργικότητά της, ώστε να υλοποιεί εφαρμογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες & ιδιαιτερότητες οποιουδήποτε χώρου.

Ο χώρος γίνεται αμέσως για εμάς αντικείμενο έκφρασης.

Με το πέρασμα του χρόνου αποβλέπουμε σε καινούριους πειραματισμούς - όπως την εφαρμογή των σχεδίων μας σε διάφορα υλικά (χαρτί ταπετσαρίας, ύφασμα κ.λπ.)- πάντα όμως με τον αναλλοίωτο χαρακτήρα του μοναδικού και πρωτότυπου αποτελέσματος & σκοπό τη δημιουργία!!!

Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να αφορούν σε οποιονδήποτε χώρο στον οποίο κάποιος μπορεί να φανταστεί – επιλέξει ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο εμπνευσμένο κυρίως από τη φύση. Την ανεξάντλητη. Αυτή την περίοδο η έμπνευση της ομάδας αφορά περισσότερο στα πουλιά & στο συμβολισμό τους. Στην ελευθερία τους? Στη φυγή τους? πολύ απλά...στην ομορφιά τους!

Τον  τίτλο της έμπνευσης δώστε τον εσείς. Η ομάδα απλά εμπνέεται & δημιουργεί.

 

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα

Έλενα Κωνσταντινοπούλου

Η Έλενα Κωνσταντινοπούλου ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, ενώ είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της στην  Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων). Παράλληλα, παρακολούθησε διετές πρόγραμμα σπουδών κεραμικής της δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ). Εργάστηκε ως εσωτερικός και εξωτερικόυς συνεργάτης με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία . Το 2004 Δημιοργεί μαζί με τη Μαρίνα Μπογονικολού, την ανεξάρτητη ομάδα σχεδιασμού 2designand other που ασχολείται με το σχεδιασμό, την επίβλεψη εσωτερικών &  εξωτερικών χώρων καθώς και το σχεδιασμό κάθε είδους αντικειμένου.

Μαρίνα Μπογονικολού

Η Μαρίνα Μπογονικολού ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής & Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιταλική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάριο graphic design (online course, 3μηνης διάρκειας) στο The Graphic Design School. Παράλληλα, παρακολούθησε πενταετές πρόγραμμα εικαστικών σπουδών της δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ). Συνεργάσθηκε με το γραφείο της Σοφίας Βανταράκη, για τη διαφημιστική καμπάνια της "ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ". Ζωγραφίζει πάνω σε 2σδιάστατες επιφάνειες μεγάλης & μικρής κλίμακας, graphic design (τυπώματα για την εταιρεία  print up – mastoras). Το 2004 δημιουργεί μαζί με την Έλενα Κωνσταντινοπούλου, την ανεξάρτητη ομάδα σχεδιασμού 2designand other που ασχολείται με το σχεδιασμό, την επίβλεψη εσωτερικών &  εξωτερικών χώρων καθώς και το σχεδιασμό κάθε είδους αντικειμένου.