καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events


Μοιραζόμαστε την τέχνη ...

14 Δεκεμβρίου 2012 – 5 Ιανουαρίου 2013

Η Γκαλερί Cube, κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας και σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση των συνεργατών της “μοιραζόμαστε την τέχνη ...”.

Η ιδέα της έκθεσης, ξεκίνησε από την εικαστικό Έλλη Γρίβα και την ατομική της έκθεση “... μικρά κόκκινα ηφαίστεια από τον αστεροειδή Β611” που φιλοξενήθηκε στην Cube το Φεβρουάριο 2011 και περιλάμβανε μόνο έργα μικρών διαστάσεων σε συμβολικές τιμές.

Η Έλλη Γρίβα, θέλοντας να μπορεί οποιοσδήποτε το θέλει, να έχει ένα έργο της, αποφασίζει τα  “μικρά” έργα της έκθεσης να έχουν “μικρές” τιμές για τους λόγους που η ίδια εξηγεί: “Η αρχή συνειδητά έγινε με το ‘’Ναι.Το Δεμένο Σπίτι’’ το 2009. Τώρα γίνεται καθαρή Θέση./ Μ’ ενδιαφέρει μια τέχνη που μας μοιάζει, που είναι κατι που μπορούμε να πλησιάσουμε + ν’ αποκτήσουμε / Πραγματική, χρηματική αξιολόγηση των έργων, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο συμβατικά. Εκεί που γίνεται κατάθεση ψυχής, άλλο είναι αυτό που μετράει. ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΝΟΙΩΘΩ Πως ΕΤΣΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ+ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ+ ΑΛΛΙΩΣ  ΔΥΣΚΟΛΕΣ… ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΕΥΑΕΡΗ+ ΕΥΗΛΙΑ, ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ.”

Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλοι εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικά, τόσο την οικειοποίησή της, όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι η ομαδική έκθεση “μοιραζόμαστε την τέχνη ...”, όπου θα υπάρχουν πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές)  μικρών διαστάσεων σε συμβολικές τιμές.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Ηλίας Αηδονίδης, Στάθης Ανδρουτσάκης, Κορνήλιος Γραμμένος, Αντωνία Γρίβα, Έλλη Γρίβα,  Άννα Καρατζά, Κατερίνα Κατσιούρα, Ανδρέας Κοντέλλης, Ιωάννης & Κοψίνης, Ένη Κούκουλα, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Μαρίνα Κωσταντάκη, Μάγδα Λαμπροπούλου, Φάνης Λογοθέτης, Γιώργος Μαραζιώτης & Αναστασία Παπαλεωνίδα Πούντζα, Χριστίνα Μήτρεντσε, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Μαρίνα Μπογονικολού (2-design and other), Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Ειρήνη Μπράττη, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Θανάσης Πανουτσόπουλος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αιμιλία Σερδάκη, Βαγγέλης Τζερμιάς, Μαρία Τοξαβίδη, Γιώργος Τσεριώνης, Παναγιώτης Φερεντίνος, Μάκης Φιόρος, Γιάννης Χρηστάκος.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα φιλοξενούνται και θα διατίθενται σε συμβολική τιμή, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του “μοιραζόμαστε την τέχνη ...”, τα cd της πρώτης μουσικής συλλογής του Art Apart, που φιλοδοξεί να συνδυάσει τη συλλογή έργων τέχνης με τη συλλογή μουσικών CD.

Η συλλογή περιλαμβάνει συνθέσεις των An Orange End, Abbie Gale, B sides, Bleach, Carte Postal, deadbeat escapement, Μαριέττα Φαφούτη, Platground Noise, Sleepin Pillow, Until a Better Name και Silence Fiction.

Τα εικαστικά έργα - packaging cd, θα έχουν διαστάσεις 31 x 31 x 2,5 cm. Θα κυκλοφορήσουν 30 διαφορετικά εικαστικά εξώφυλλα, το καθένα από τα οποία θα διατίθεται σε 50 αριθμημένα αντίτυπα. Τα εικαστικά εξώφυλλα έχουν φιλοτεχνήσει οι παρακάτω καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν και προσκλήθηκαν από την Cube: Canuto Kallan, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Κορνήλιος Γραμμένος, Έλλη Γρίβα, Αντωνία Γρίβα, Άννα Καρατζά, Κατερίνα Κατσιούρα, Θεόφιλος Κατσιπάνος, ιωαννης & κοψινης, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Μαρίνα Κωνσταντάκη, Φάνης Λογοθέτης, Γιώργος Μαραζιώτης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Ελένη Μπαλέκα, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αιμιλία Σερδάκη, Παναγιώτα Στάικου, Μαρία Τοξαβίδη, Αλέξανδρος Τσαμούρης, Γιώργος Τσεριώνης, Παναγιώτης Φερεντίνος, Γιάννης Χρηστάκος.

Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα φιλοξενηθούν στην Cube τα γούρια της dimitra – natural, για το 2013, που είναι χαραγμένα σε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου για να συνοδεύσουν τις ευχές μας για μια Καλή και Καθαρή χρονιά. Πράλληλα, θα υπάρχει και η συλλογή από γούρια χαραγμένα σε σαπούνι ελαιολάδου με φύλλο από ασήμι.