καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events     αντικείμενα τέχνης


Εργα έκθεσης     Eγκαίνια έκθεσης

Ανδρέας Λυμπεράτος

14 Νοεμβρίου – 14 Δεκεμβρίου 2013

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Ανδρέα Λυμπεράτο και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, η οποία είναι παράλληλα και η πρώτη ατομική παρουσίαση των έργων του στην Πάτρα.

Ο Ανδρέας Λυμπεράτος αναπτύσσει μία σύνθετη ενότητα από γλυπτά, σχέδια και ζωγραφική, καθώς και έργα που σχετίζονται με ορισμένες από τις performances του. Οι δυσδιάστατες εικόνες και τα τρισδιάστατα αντικείμενα που χρησιμοποιεί παραπέμπουν και λειτουργούν ως οχήματα - με όλη τη σημασία της λέξης - που εκτός από το φορτίο τους , κατά κάποιον τρόπο κουβαλούν και τον προορισμό τους: γέφυρες φέρουν ενσωματωμένες δομές, ταξιδιώτες είναι εφοδιασμένοι με αντικείμενα ως προέκταση των σωμάτων τους.

Στο σύνολό τους τα έργα αποτείνονται στις ιδέες και εμπειρίες που απασχολούν τον καλλιτέχνη, όπως η μετάβαση και η μεταφορά - πνευματική και σωματική - αλλά και η ενδεχόμενη διαμονή του βλέμματος σε έναν βιωμένο χώρο, τόπο ή ειδική συνθήκη.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Λυμπεράτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και ζωγραφική στην  Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας.

Παρακολούθησε μαθήματα στο University of Edinburgh, στο Εdinburgh College of Art, Εδιμβούργο, Σκωτία και στην Koninklijke Academie voor  Schone Kunsten στην Γάνδη του Βελγίου. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π.  Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός.

Η έκθεση στην Cube Gallery είναι η τεταρτη ατομική του (Galerie S. & H. De Buck, Γάνδη, 2000,  Batagianni Gallery, Αθήνα, 2006 και 2011). Συνεργάζεται με την Eleftheria Tseliou Gallery στην Αθήνα και την Galerie  S. & H. De Buck στο Βέλγιο.