καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events     αντικείμενα τέχνης


art project
Everything But The Girl …

14 Δεκεμβρίου 2018 – 12 Ιανουαρίου 2019

Στην Cube Gallery, αγαπάμε να " μοιραζόμαστε την τέχνη ... ", κάθε Δεκέμβρη και όχι μόνο. Έτσι και φέτος, μέσα από το art project " Everything But The Girl ... ", πάνω στο οποίο δούλεψαν οι εξαιρετικοί συνεργάτες της γκαλερί, θα μπορεί ο κάθένας μας, να αποκτήσει ένα υπέροχο έργο τεχνης, σε "συμβολική" τιμή.

Πιστεύοντας πάντα, πως η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, πριν από 7 χρόνια δημιουργήθηκε η εικαστική πλατφόρμα “μοιραζόμαστε την τέχνη ...” με στόχο την επικοινωνία της σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό, μέσα από δράσεις και projects. Στο φετινό art project, με τον τίτλοEverything But The Girl …”, συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο τη γνωριμία με την τέχνη όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές) σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται, αν χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια του project.

Η ιδέα του τίτλου ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν, από την επιμελήτρια του project, Λιάνα Ζωζά, όταν διάβασε μια ιστορία για έναν ιδιοκτήτη υαλοπωλείου, στο Manchester, που σε περίοδο προσφορών και εκπτώσεων, αντί να τοποθετήσει ένα μεγάλο sales στη βιτρίνα του, τοποθέτησε ένα “μήνυμα” που έλεγε: everything but the girl … και ουσιαστικά επικοινωνούσε στους πιθανούς πελάτες του, πως μπορούν να αποκτήσουν οτιδήποτε από το κατάστημά του, εκτός από την όμορφη υπάλληλο του, το κορίτσι του slogan.

Βέβαια, η ιστορία μας, πάει και πιο πίσω, μιας και αυτό είναι το όνομα ενός από τα πιό γνωστά αγγλικά μουσικά duo, που είναι ενεργοί μέχρι και σήμερα, τους Everything But The Girl, που πήραν το όνομά τους, από το slogan που βρισκόταν στο επιπλοπωλείο Turner, στην πόλη Hull, όπου συναντήθηκαν, όταν σπούδαζαν και αποφάσισαν να συνυπάρξουν μουσικά και ήταν μέρος του slogan που έβλεπαν από την pub, όπου έκαναν τις συναντήσεις τους. Ολόκληρο το slogan που “έτρεχε” στο γωνιακό κτίριο, έλεγε: "for your bedroom needs, we sell everything but the girl.".

Συμμετέχουν: Achraf Baznani, Ant Hamlyn, Brendan Kelly, Θεοδόσης Αδαμόπουλος, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Βατόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βασίλης Καρακατσάνης,  Άννα Καρατζά, Δημήτρης Κάσδαγλης, Χρήστος Κουτσούκης, Σοφία Κυριακού, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ευγενία Λώλη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, ‘Ελλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Αλέκος Παπαδάτος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Σοφία Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Spyreas Sid, Γιώργος Τσεριώνης, Βούλα Φερεντίνου.

Παράλληλα και φέτος, για όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα φιλοξενούνται οι πρωτότυπες δημιουργίες - γούρια για το 2019 που σχεδιάστηκαν για την Γκαλερί Cube, από την Ευαγγελία Αργυρού και την Μπέτυ Βακάλη και επιλεγμένα art and design objects και art jewellery από τις Ευαγγελία Αργυρού, Μπέτυ Βακάλη, Βασιλική Κασπίρη, Χριστίνα Μαντζαβίνου και Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου για να τα προσφέρετε παρέα με τις όμορφες ευχές σας.

Επιμέλεια: Λιάνα Ζωζά.