καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      eventsΣυνεντευξη Σκαι Πατρας 89.4 (Μερος 1ο)     Συνεντευξη Σκαι Πατρας 89.4 (Μερος 2ο)     Συνεντευξη στον Σκαι Πατρας 89.4 (Μερος 3ο)    Βίντεο έκθεσης

Έλλη Γρίβα
… μικρά κόκκινα ηφαίστεια από τον αστεροειδή Β611

5 Φεβρουαρίου - 5 Mαρτίου 2011

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής, της Έλλης Γρίβα με τίτλο “ … μικρά κόκκινα ηφαίστεια από τον αστεροειδή Β611”.

 Η Μαριτίνα Δρεπανιώτη γράφει: “Τα μικρά κόκκινα ηφαίστεια περιλαμβάνουν τα “μικρά” της Έλλης Γρίβα, τα οποία έχουν προκύψει από αυτόματη γραφή. Παρότι μικρά σε μέγεθος, είναι μεγάλα σε συναίσθημα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Έλλη. Ο τίτλος είναι επηρεασμένος από τον Μικρό Πρίγκιπα, και πιο συγκεκριμένα από τα μικρά ηφαίστεια, τα οποία με τόση αγάπη και φροντίδα καθάριζε καθημερινά, ακόμα και εκείνο το οποίο ήταν ανενεργό, έτσι ώστε να μην εκραγούν και καταστραφεί ο πλανήτης του. Έτσι και η Έλλη Γρίβα, σαν ένα φλεγόμενο ηφαίστειο, φροντίζει με αυτές τις μικρές καταθέσεις ψυχής να μην “εκραγεί”. Μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πως χρειαζόμαστε κυρίως αγάπη και αποδοχή, για να μην γίνει η ψυχή, και κατ΄επέκταση η ζωή μας , μια αυτο-αναφλεγόμενη βόμβα που μαζί της θα παρασύρει όλο μας τον κόσμο. Πρόκειται για έργα που, παρ΄ολη την φαινομενική απλότητα και παιδικότητα τους, προσπερνούν την λογική και ακουμπάνε το ανείπωτο συναίσθημα, ανάγκες και επιθυμίες μας, με θάρρος και ευαισθησία, που κανέναν από μας δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο.”

 Η Έλλη Γρίβα, θέλοντας να μπορεί οποιοσδήποτε το θέλει, να έχει ένα έργο της, αποφασίζει τα “μικρά” έργα της έκθεσης να έχουν “μικρές” τιμές για τους λόγους που η ίδια εξηγεί:

 Η αρχή συνειδητά έγινε με το ‘’Ναι.Το Δεμένο Σπίτι’’ το 2009. Τώρα γίνεται καθαρή Θέση./ Μ’ ενδιαφέρει μια τέχνη που μας μοιάζει, που είναι κατι που μπορούμε να πλησιάσουμε + ν’ αποκτήσουμε / Πραγματική, χρηματική αξιολόγηση των έργων, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο συμβατικά. Εκεί που γίνεται κατάθεση ψυχής, άλλο είναι αυτό που μετράει. ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΝΟΙΩΘΩ Πως ΕΤΣΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ+ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ+ ΑΛΛΙΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ… ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΕΥΑΕΡΗ+ ΕΥΗΛΙΑ, ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Έλλη Γρίβα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

1990-1992: Φοιτεί στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1994: Εισάγεται 1η με υποτροφία στην Α.Σ.Κ.Τ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας).
1999: Αποφοιτά από την Α.Σ.Κ.Τ.

 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις, από τις οποίες, οι τελευταίες ειναι:

2009: “Ναι.Το Δεμενο Σπιτι.’’, Αίθουσα Τέχνης Αστρολαβος, Αθήνα
2007: “σε θέλω’’, Gallery Νέες Μορφές, Αθήνα

Τον Φεβρουάριο του 2009, ταυτόχρονα με το Δεμένο Σπίτι, οι εκδόσεις “Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου Μαρία Γκούμα” εξέδωσαν ένα λεύκωμα με κείμενα + ζωγραφιές της Έλλης Γρίβα το: “Ναι.49 ζωγραφισμένα ποιήματα’’

Στις 3.3.2011,θα παρουσιάσει τη νέα δουλειά της στην gallery ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ, με τίτλο, 11./ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ.

Παράλληλα, θα εκδοθεί και βιβλίο, από τις εκδόσεις του Θανάση Τριαρίδη, ΔΗΓΜΑ με τον ομώνυμο τίτλο, 11./ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ.