καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events     αντικείμενα τέχνης


Εγκαίνια έκθεσης

Φάνης Λογοθέτης
The twisted riddle of our existence

9 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2016

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Φάνη Λογοθέτη στην ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο The twisted riddle of our existence” και αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς του που παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “The Booth, a fictional device” (2011).

Η Λιάνα Ζωζά συνομιλεί με τον Φάνη Λογοθέτη για το “The twisted riddle of our existence:

Η ενότητα The twisted riddle of our existence” περιλαμβάνει μια σειρά από πορτραίτα με κύριο άξονά τους τη σημειολογία και με χαρακτηριστικά διακριτά σουρεαλιστικά στοιχεία, αποτέλεσμα της εσωτερικής αναζήτησης του καλλιτέχνη και του ταξιδιού του στις συγκεκριμένες έννοιες που παρουσιάζει μιας και το κάθε πορτραίτο λειτουργεί σαν απεικόνιση.

Ο φωτογράφος εμπνέεται από τη δυναμική του θεάτρου και αναδιαμορφώνει καταστάσεις που περιστοιχίζουν την καθημερινότητά μας, μέσα από ένα εσωτερικό πρίσμα, που όπως το πρίσμα μιας  φωτογραφικής μηχανής, δέχεται ερεθίσματα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται εικόνες. Εικόνες, στις οποίες ο θεατής μπορεί να διακρίνει στοιχεία κριτικής διάθεσης, ερωτηματικά που τίθενται, αλλά και πολλές φορές, απλά μια χιουμοριστική ματιά.

Οι εμμονές του καλλιτέχνη, αλλά και όλα όσα συνήθως τον έλκουν ή τον προβληματίζουν είναι παρόντα σ’ αυτήν την δουλειά. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά στοιχεία τους είναι η ανθρωποκεντρική ματιά καθώς και το αντίκτυπο της ζωής σε μια σύγχρονη πόλη.  

Η σειρά των πορτραίτων που παρουσιάζονται μπορούν και λειτουργούν σαν ενότητα, σαν να ξεφυλλίζει ο επισκέπτης ένα τετράδιο σκέψεων από την αρχή ως το τέλος, ένα προσωπικό ημερολόγιο σημειώσεων, αλλά και σαν μεμονωμένες εικόνες που η καθεμιά έχει τη δική της υπόσταση.

Ο Andre Breton, που επινόησε τον σουρεαλισμό σαν κίνημα στην τέχνη και υπήρξε ένας από τους κύριους εκφραστές του στη φωτογραφία, υποστήριζε πάντα πως η χρησιμοποίηση εικόνων που οδηγούν σε συνειρμούς και στοιχείων παρμένων από τον κόσμο και από τον χώρο της ονειροφαντασίας μπορούν να εμπλουτίσουν την τέχνη.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 Ο Φάνης Λογοθέτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία και visual arts.

Ασχολήθηκε με την διαφημιστική φωτογραφία επί σειρά ετών, αλλά και παραγωγές ντοκιμαντέρ καθώς και με την δημιουργία εταιρικών φωτογραφήσεων και βίντεο.

Φωτογραφίες, Video art και εικαστικά βίντεο του έχουν εκτεθεί σε φεστιβάλ του εξωτερικού και το 2012 σκηνοθέτησε το πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Έμπνευσή του αποτελούν τα αντικείμενα, η πόλη και ο κόσμος της. Φωτογραφίες και άρθρα του, έχουν κατά καιρούς  φιλοξενηθεί τόσο στο internet όσο και σε διάφορα έντυπα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ιστοσελίδες τέχνης και πολιτισμού, ενώ παράλληλα επιμελήθηκε και δούλεψε σε καλλιτεχνικά workshops.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Aτομικές εκθέσεις

2016   The twisted riddle of our existence, Cube Gallery, Πάτρα

2011   The booth, a fictional device, Cube Gallery, Πάτρα

2010   Abstractions 1:1, ανακαλύπτοντας τον μικρόκοσμο με φακό, Art Vitrina in Alba

2008   Those girls we followed home, Cheapart, Αθήνα

Ομαδικές εκθέσεις - Φεστιβάλ (επιλογή)

2013                Adaptations, Image Gallery, Αθήνα

                       London Greek Film Festival

                       Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

2012               Scratching the Surface, The Artwall, Αθήνα

2009 – 2016   Έκπληξη, ArtAz, Αθήνα

2010               Samples of art, manifactura gallery, Αθήνα

                       Nέοι Έλληνες Φωτογράφοι, Athens Photo Festival

                       Κinofest, Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Βουκουρέστι

2008               Alien inside me, Primo Piano Livin Gallery, Λέτσε, Ιταλία

2007               Κinofest, Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Βουκουρέστι

                       3ο Athens video art festival

2006               2ο Athens video art festival

2003 – 2010   Cheap art, Αθήνα