καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events    αντικείμενα τέχνης


Εγκαίνια έκθεσης     Βίντεο έκθεσης

Μάκης Κυριακόπουλος
IN TREATMENT

13 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχει μεγάλη σύνδεση μεταξύ πραγματικότητας και “κοινωνικής πραγματικότητας”. Περιβαλλόμαστε από ψευδό-γεγονοτα, και προσπαθούμε λανθασμένα να προσαρμόσουμε την συναίσθηση μας σ` αυτά, για να τα δεχτούμε σαν αληθινά και πραγματικά, ακόμα και όμορφα. Στις ανθρώπινες κοινωνίες η αλήθεια βρίσκεται λιγότερο σε αυτό που “είναι” από αυτό που δεν “είναι”. Οι κοινωνική πραγματικότητά μπορεί να είναι τόσο άσχημη, εάν τη δούμε υπό το φως της απόλυτης αλήθεια, αλλά και τόσο όμορφη που είναι σχεδόν αδύνατον να μην είναι ψέμα.

-- R.D. Laing, The Politics Of Experience

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του Μάκη Κυριακόπουλου, με τίτλο “IN TREATMENT”.

Ο Μάκης Κυριακόπουλος στην πρώτη ατομική του έκθεση παρουσιάζει το site-specific έργο IN TREATMENT, μια εγκατάσταση που στο πρώτο μέρος της αποτελείται από 4 ηχογραφήσεις που αποτελούν ένα άυλο ηχητικό ημερολόγιο ευμετάβολων ψυχισμών, ψυχολογικών εντάσεων και έντονων εκμυστηρεύσεων έτσι όπως θα τις ακούγαμε στο ιατρείο ενός ψυχαναλυτή, ενώ στο δεύτερο τα ζωγραφικά έργα της εγκατάστασης υποβάλουν την ύπαρξη του εξωτερικού φυσικού περιβάλλοντος και συμβάλουν στην καταπραϋντική αίσθηση της αποθεραπείας, που είναι και ο τίτλος της έκθεσης.

Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975

Σπουδές
2006-2009. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της Α.Σ.Κ.Τ ‘Ψηφιακές Μορφές Τέχνης’.
1998-2004. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Βαθμός πτυχίου Άριστα.
2000-2003. Γραφιστική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών στο Εργαστήρι της Λεόνης Λαμπρινάκου-Βιδάλη.
1999-2003. Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών στο Εργαστήρι του Βασίλειου Καζάκου.

Εκθέσεις-δράσεις
2010. Συμμετοχή στο φεστιβάλ “MIRFESTIVAL 2010”, με την διαδραστική εγκατάσταση “Interactive Park Provider”. Αθήνα, Ελλάδα.
www.mirfestival.gr
2010. Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση "INSIDE OUT", με την βίντεο-εγκατάσταση (the warfare), Bydgoszcz, Πολωνία.
http://www.galeriabwa.bydgoszcz.pl
2009. Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση "WHY CINEMA NOW", με την βίντεο-εγκατάσταση (EDEN), Στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , MIET, Ελλάδα.
http://www.filmfestival.gr
2009. Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση “CONTAINER” με Documentation του έργου (chat & flirt project). Αλευρόμυλοι Σαραντοπούλου, Αθήνα, Ελλάδα.
www.artsinfo.gr/artnews/press/2009/001/4/index.html
2008.19/12. Συμμετοχή με το video `makisgame`. στην έκθεση `Δημιουργώ άρα υπάρχω` στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
http://www.cact.gr/
2007. 23/6. Δράση στο χώρο της D624 με την δημιουργία του `summertime chat&flirt project`. Ένας πειραματισμός επάνω στην δημιουργία πορτρέτων με P.C, ως νέα ταυτότητα για επικοινωνία στο διαδίκτυο, Αθήνα, Ελλάδα. www.summertimechatandflirt.gr.
2006. Συμμετοχή με το video `makisgame` στο ATTITUDE - video /short & experimental film / photography festival 2006, Πίτολα, Σκόπια.
http://www.lucacurci.com/artexpo/home/events/video/macedonia_attitude/index.html
2006. Συμμετοχή στο φεστιβάλ ‘ΚΟΔΡΑ 06’, με performance, site specific video installation και interactive Flash page, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.
www.athensartreview.org/bissues/en/a-issue5_en.pdf
2006. Συμμετοχή με 3D Animation `ADEM-ADAM` στο `ART TECH MEDIA 06`, Ισπανία.
www.artechmedia.net
2006. Συμμετοχή με video εγκατάσταση στο `International Winter Festival` στο Σαράγιεβο, ως μέλος της Ελληνικής αποστολής του Υπουργείου Πολιτισμού.
http://www.sarajevskazima.ba/
2005. 25/8-15/9. Δράση στο χώρο της D624 με την δημιουργία του `POP-UP Project`. Μία παρεμβολή σε ιστοσελίδες διάφορων γκαλερί (Els Hanappe, Vamiali’s, dot gallery κ.α) και εγκατάσταση VIDEO και σχεδίων. www.d624.org
2005. Συμμετοχή στην έκθεση `5 ημέρες εικαστικού video` στο εργοστάσιο της Α.Σ.Κ.Τ
www.asfa.gr/videoart