καλλιτέχνες       προηγούμενες εκθέσεις   επόμενη έκθεση    νέα   επικοινωνία     διαθέσιμα έργα      events     αντικείμενα τέχνης


Εγκαίνια έκθεσης      Έργα έκθεσης

Χρήστος Κουτσούκης
Στιγμές

17 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου 2012

Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Κουτσούκη, με τίτλο “Στιγμές”.

 Ο Χρήστος Κουτσούκης μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του: “Mέσα από την καθημερινή επαφή ή μια διαλογική συζήτηση ο καθένας μας περνά πολλή ώρα απέναντι σε ένα πρόσωπο, που του δίνει τη δυνατότητα να εστιάσει πάνω σε αυτό και να το μελετήσει. Για έναν ζωγράφο η διαδικασία αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί στη συνέχεια η αποτύπωση του προσώπου γίνεται εφικτή.
Ζωγραφίζοντας για αρκετά χρόνια φανταστικά πρόσωπα και μορφές όχι υπαρκτές, αυτή τη φορά επέλεξα συνειδητά να ζωγραφίσω πρόσωπα που γνωρίζω, να συνομιλήσω εικαστικά μαζί τους και να “οικειοποιηθώ” τα στοιχεία τους. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα, να δω την προσωπογραφία μέσα από την οπτική μιας ενδοσκοπικής διάστασης. Όταν ζωγραφίζεις ένα πρόσωπο οικείο ανακαλύπτεις στοιχεία τα οποία υπήρχαν πάντα εκεί, αλλά δεν τα είχες προσέξει. Κάποια από τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι ακόμη και κοινά μεταξύ τους. Στοιχεία του προσώπου όπως, το βλέμμα, η έκφραση, το φως και το χρώμα γίνονται το μέσο για να μεταδώσουν μιαν ιδιαίτερη ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία.
Όλες οι μορφές παρουσιάζονται στο ίδιο σκούρο φόντο, αποτελώντας το βασικό στοιχείο του έργου και λειτουργούν σχεδόν εμμονικά, σαν πρωταγωνιστές μιας θεατρικής συνάντησης, τη στιγμή που ο προβολέας απομονώνει την υπόλοιπη σκηνή και εστιάζει πάνω στο πρόσωπο. Τα πρόσωπα αποτυπώνονται στον καμβά σχεδόν φωτογραφικά, μέσα από μια έκκεντρη οριοθέτηση της μορφής πάνω στην επιφάνεια του τελάρου.”

Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1970. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση από το 1997. Επίσης έκανε σκηνικά για το θέατρο.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2010 “ Περιπλανήσεις”, William James gallery, Αθήνα
2009 Tzamaros gallery, Πάτρα
2005 Αίθουσα τέχνης Ζέρβας, Πάτρα
2002 Κέντρο Τεχνών Barry, Πάτρα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
2011 “Ο κήπος με τις αυταπάτες”, Cube gallery, Πάτρα
2006 Πολυχώρος Ideal, Πάτρα
2006 3
ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής, Vesomare
2000 “Ανθρωπος, ο εσώτερος χώρος”, Αίθουσα τέχνης Ζέρβας, Ρίο Πάτρα
1996 Απόφοιτοι Α.Σ.Κ.Τ., Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης
1995 Απόφοιτοι Α.Σ.Κ.Τ. ΄95, Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών
1995 “5 Απόφοιτοι της ΑΣΚΤ”, Κέντρο Νεότητας Βόλος